среда, 23 октября 2013 г.

Скарбничка душі моєї

З дитинства мріяла стати вчителем, бо навчали мене закохані у свою працю вчителі, для яких школа стала невід'ємною умовою їх життя. Це прекрасні педагоги: перша вчителька - Байдаченко Тетяна Сергіївна, класний керівник - Бездєнєжних Надія Василівна, вчитель математики - Однокінь Ольга Степанівна, вчитель фізики - Вовкотруб Павло Ілларіонович, директор школи - Зайченко Павло Пантелейович. І ось, закінчуючи 10-й клас, переді мною став вибір: бути юристом чи вчителем. Я стала вчителем, а саме вчителем ібології, бо з дитинства закохана в багатство квітів місцевого лісу, бо батьки прищепили любов до землі.
І ось я працюю у рідній школі. Рідної, тому що більшість прекрасних років багатьох поколінь прожито у стінах школи.
Яка вона школа №2? Добра, затишна, лагідна, яка має своє обличчя, коріння, свої традиції, звичаї, прекрасний учнівський і педагогічний колектив.


Спочатку вона була початковою, семирічною, п'ять приміщень були розкидані по селищу, потім вона стала середньою, а зараз - загальнооствітньою І-ІІІ ступенів.
Побудоване нинішнє приміщення на місці базарної площі, тому і адреса її вул.Базарна. А почав її будувати директор школи І.П. Вовкотруб при допомозі своїх учнів, які працювали в міністерстві архітектури. Першими хто започаткував школі, її перші педагоги - це директори: П.П.Орловський, К.Д.Борсенко, Г.А.Поштаренко, І.П.Вовкотруб, П.П.Зайченко, А.Г.Пилипенко, Л.І.Моргачова, П.І.Вовкотруб та першими вчителями в цій школі стали О.Я.Мандрика, Т.І.Афанасьєва, І.П.Зайченко, Т.С.Байдаченко, М.І.Замковенко, Ф.У. та О.С. Одноконі, В.Ф. та Г.Й. Трамбовецькі, Н.С. та В.С. Постоленки, К.Д.Борсенко та багато інших, завдяки яким і до сьогодні передалися ті добрі традиції, які заклали перші вчителі. Багатьох їх немає, але вони живуть у  серцях своїх учнів.



Сьогодні школа виходить на нові рубежі, осучаснюється її зміст, форми і методи роботи. Школа  працює у межах Катеринопільського освітнього округу. Завдяки копіткій творчій праці педагогів усіх поколінь за роки існування школи №2 у життя випущено більше 2500 випускників. Основна частина - це ті, хто повязав своє подальше життя із рідним краєм. Багато хто з випускників стали науковцями, медпрацівниками, інженерами, військовослужбовцями, вчителями. 
Приємно те, що третя частина нинішньогго педагогічного колективу - це її випускники. За роки існування школи випущено 130 медалістів. Все це свідчить що наша альмаматір дає сильні і міцні знання своїм вихованцям, бо саме в школі №2 працюють 34 талановитих педагоги серед них 15 мають вищу категорію, 3 - старші вчителі.
Приємно що колектив педагогів, знаходить спільну думку з батьками, керівниками установ, підприємцями у вирішення питань загальноосвітнього закладу. Бо саму в співдружністю з громадськістю школа наша осучаснюється, оновлюється...
Проходять роки, змінюється назва, а номер школи залишається той самий - №2. свідчені педагоги ведуть Країною Знань нові покоління.

Тож успіхів тобі, рідна школо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий